Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo Prijem roditelja novorođene djece

Prijem roditelja novorođene djece

bebacin

Jučer u petak, 10. srpnja održano je primanje roditelja kod gradonačelnika Marijana Škvarića povodom podjele novčane naknade za novorođenu djecu s područja Lepoglave. Grad Lepoglava u sklopu programa potpore pronatalitetne politike iz svog proračuna svakom novorođenom djetetu daruje 1000 kuna, za drugo dijete u obitelji predviđeno je 1500 kuna a za treće i svako sljedeće 2000 kuna.

Još jedna pogodnost u okviru programa potpore obuhvaća i dječju hranu koju nadležni liječnik može propisati do 6 mjeseci starosti djeteta i koju u cijelosti financira Grad. Tom prilikom Gradonačelnik je pozvao sve roditelje, ukoliko imaju neke sugestije ili pitanja, da se slobodno mogu obratiti njemu i Gradskoj upravi koja im stoji na raspolaganju. Od 19 predviđenih roditelja za primanje novčane naknade, na primanju je prisustvovalo 16 majki i očeva najmlađih stanovnika Lepoglave kojima je Gradonačelnik uz novčanu potporu, uručio buket cvijeća i skroman poklon.

Prošle je godine utrošeno 35.000 kuna na 68 djece a ove godine se pokazuje sve bolja situacija, što znači da će Grad bez problema nastojati povećati novčanu naknadu za sljedeću godinu – naglasio je Gradonačelnik te kazao sljedeće:

{play}Radio_vijesti/Gradonacelnik.mp3{/play}

Na ovu inicijativu pozitivno je reagirala i Aleksandra Štefanek, majka troje djece:

{play}Radio_vijesti/Alica.mp3{/play}