Uto09032021

Posljednje izmjene03:51:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje 11. SVIBNJA POČINJE NASTAVA ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA Samo 14 učenika najavilo dolazak u škole u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici

11. SVIBNJA POČINJE NASTAVA ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA Samo 14 učenika najavilo dolazak u škole u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici


Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite u ponedjeljak, 11. svibnja počinje nastava za učenike nižih razreda osnovne škole. Tog će dana školska vrata otvoriti i osnovne škole s područja Grada Lepoglave, no nastava će se odvijati u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U školu će ići samo oni učenici koje roditelja žele poslati na nastavu, a taj je broj na cijelom području Hrvatske, prema svim najavama, nizak. Iznimka nisu ni škole s područja Grada Lepoglave. Što se OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave tiče za ponedjeljak je najavljen dolazak tek osam učenika. U OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i u PŠ Žarovnicu, prema najavama, doći će ukupno šest učenika, dok u OŠ Izidora Poljaka u Višnjici u ponedjeljak neće doći niti jedan učenik.

OŠ Ante Starčevića Lepoglava

Učenici u školu ulaze na glavni ulaz. Sukladno dobivenim uputama, mole se roditelji da doprate svoju djecu do ulaza u školu pri čemu je potrebno zadržati distancu od najmanje dva metra u odnosu na druge roditelje i djecu. Također, potrebno je osigurati i dolazak po dijete u školu. Kada je god to moguće, u pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
Pri dolasku u školu roditelji će potpisati izjavu kojom potvrđuju da su oba roditelja zaposlena, da dijete nema simptome bolesti te da nije u rizičnoj skupini.Tijekom ulaska u školu i boravka u školi poštivat će se mjere i upute HZJZ-a i MZO-a.
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona 042 791 095.

OŠ Ivana Rangera Kamenica

Nastava za dva razreda odvijat će se na katu, a za dva razreda u prizemlju. Za raspored u PŠ roditelje će obavijestiti učitelji (ovisi o broju učenika koji će doći na nastavu)
Dolazak učenika - na glavni ulaz (učenici u prizemlju). Ulaz kod knjižnice - učenici na katu. Učitelji - ulaz kroz učionicu Tehničke kulture.

7. 30 - 4. razred
7. 40 - 3. razred
7.50 - 2. razred
8.00 - 1. razred

Roditelj treba djetetu mjeriti temperaturu pred odlazak u školu. Ako dijete nema temp, slijedi dolazak u školu. Po ulasku slijedi promjena obuće, odlaganje jakne, pranje ruku sapunom u svom WC-u, brisanje papirnatim ubrusom, dezinfekcija i odlazak u razred . Nastavu održava učitelj razredne nastave koji učenicima zadaje i zadatke iz ostalih predmeta koje mu dostavljaju učitelji koji predaju u tom razredu.

Povratak kućama od 10.45 - 11.15 u intervalima - roditelje će o točnom vremenu obavijestiti učitelji. Nema zvona, učitelji sami raspoređuju odmore, u razredu su s djecom, ne idu na odmor ako čuju da je vani druga grupa.