Pet18092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OBRAZOVANJE Počela nova školska godina i za 588 osnovnoškolaca s područja Grada Lepoglave

OBRAZOVANJE Počela nova školska godina i za 588 osnovnoškolaca s područja Grada Lepoglave


Prvog dana nove školske godine, koja je počela 9. rujna, u školske je klupe u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici sjelo ukupno 588 učenika od kojih 66 prvašića. Riječ je o 24 učenika manje u odnosu na proteklu školsku godinu.

U OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi u novu je školsku godinu krenulo 302 učenika, 13 manje nego lani. U prvi je razred krenulo 37 prvašića što je pet učenika više nego prošle školske godine.

U OŠ Ivana Rangera u Kamenici i njenom područnom odjelu u Žarovnici u novu je školsku godinu krenulo 153 učenika, šest manje nego lani. U prvi je razred krenulo njih 17, što je šest prvašića manje u odnosu na proteklu školsku godinu.

U OŠ Izidora Poljaka u Višnjici u školske je klupe sjelo ukupno 133 učenika među kojima 12 prvašića. I dok je broj prvašića isti u odnosu na prošlu školsku godinu ukupan broj učenika koji pohađaju OŠ Izidora Poljaka u Višnjici manji je za pet u odnosu na proteklu školsku godinu.

Prvi je dan nove školske godine u svim školama protekao u znaku dobrodošlice i upućenih dobrih želja učenicima, posebice onima najmlađima koji su po prvi puta sjeli u školske klupe.

Čestitke je učenicima ispred Grada Lepoglave uputio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.
- Budite uporni, marljivi, radišni i crpite sve dobro što vam nose i daruju vaši učitelji jer samo tako možete postići dobre rezultate i stići do uspjeha. Nek' vam u novoj školskoj godini prijateljstvo, zajedništvo, tolerancija, poštenje i prihvaćanje različitosti budu jednako važni predmeti kao matematika, povijest, kemija, fizika zbog čega ćete postati još bolji ljudi – poručio je ispred Grada Lepoglave osnovnoškolcima na početku školske godine zamjenik gradonačelnik Hrvoje Kovač. Tom je prigodom najavio i osnivanje dječjeg Gradskog vijeća čime će se osnovnoškolcima omogućiti uključivanje u proces kreiranja javnih politika u Gradu Lepoglavi.