Uto14072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Učenici Dariji Vusić posebno priznanje Nagrade "Luka Ritz"

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Učenici Dariji Vusić posebno priznanje Nagrade "Luka Ritz"


Nema škole u kojoj se ne pojavljuje neki oblik nasilja, stoga je tolerancija i promicanje nenasilja zadatak na kojem rade sve škole.

- Ove smo godine htjeli iznenaditi našu učenicu 8. razreda Dariju Vusić prijavivši je za nagradu "Luka Ritz". Naime, Darija je učenica koja je svojim zalaganjem u razredu i na Vijeću učenika vrlo aktivna, poštuje različitost i ne voli vrijeđanje. Uzela je "stvar u svoje ruke" i objasnila je svojima u razredu. Kao što je sama danas istakla:" Najlakše se prikloniti sigurnoj grupi većine koja "zeza" a teško, ali i hrabro stati na stranu slabijeg. Problem je što većina učenika nastavnike ne doživljava ozbiljno kad govore o nenasilju, a opet s druge strane, iznimno cijene stav i mišljenje svojih kolega iz razreda pa tako ako netko iz razredane dozvoli da se događa bilo kakav oblik nasilja, to je pun pogodak!" - ističu u OŠ Ivana Rangera Kamenica.

Darijin stav i angažman prepoznalo je Povjerenstvo za dodjelu nagrade koja promiče toleranciju i nenasilje "Luka Ritz" te joj dodijelilo posebno priznanje koje joj je na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručila ministrica Blaženka Divjak. Školi slijedi nagrada od 10.000 kuna.
Posebno zanimljiv bio je poklon Hrvatskog rukometnog saveza koji je na orginalne reprezentativne dresove utisnuo prezimena ovogodišnjih laureatkinja i dodijelio im čiste petice.

- Čestitke Dariji, a voljeli bismo da svi učenici krenu, za početak, od sebe - jer kako je rekla majka Luke Ritza - kad nešto želis naći ćeš način, kad nećeš - naći ćeš -izgovor – poručuju iz OŠ Ivana Rangera Kamenica.

foto: OŠ Ivana Rangera Kamenica