Sub30052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Školska ekipa OŠ Ante Starčevića Lepoglava sudjelovala na završnici Croatian Makers lige

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Školska ekipa OŠ Ante Starčevića Lepoglava sudjelovala na završnici Croatian Makers lige


Četvero učenika iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava sudjelovala su proteklog vikenda u Zagrebu na Superfinale Croatian Makers lige – naprednom natjecanju u edukacijskoj robotici za najboljih regionalnih ekipa ovosezonske Croatian Makers lige.

Na natjecanju je sudjelovalo 300 učenika iz 75 ekipa, a odvijao se u dvije dobne skupine - mlađoj (1. do 5. razred) i starijoj (6.do 8. razreda).
Ekipu OŠ Ante Starčevića Lepoglava, kao najbolju u regiji Zagorje 2, pod vodstvom učiteljice Nevenke Harjač predstavljali su Karlo Svetec, Ivan Erdec, Žan Barlek i Jan Kuća.

Sudionici natjecanja imali su zadatak programirati mBot robote tako da riješe kompleksne zadatke koristeći razne funkcije i senzore poput praćenja linije, komunikaciju među robotima, detektiranja razine svjetlosti i pomicanja objekata s ciljem pružanja pomoći ljudima u razvrstavanju otpada.

Uz prisustvo svih vodećih ljudi IRIM-a, organizatora natjecanja, Superfinale je otvorila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a nagrade podijelila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Natjecanje je sudionicima ponudilo puno zadovoljstva te je dokazalo, što i promovira Croatian makers liga, da znanje može biti važnije od ocjena, a da učenje može biti zabavno.