Pet25092020

Posljednje izmjene03:02:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje ŽIVIMO ŽIVOT BEZ NASILJA (FOTO) Učenicima sedmih razred predstavom "Nasilje, za nasilje nema opravdanja" odaslana poruka da je nasilje neprihvatljiv oblik ponašanja

ŽIVIMO ŽIVOT BEZ NASILJA (FOTO) Učenicima sedmih razred predstavom "Nasilje, za nasilje nema opravdanja" odaslana poruka da je nasilje neprihvatljiv oblik ponašanja


150 učenika sedmih razreda osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Bednje pratilo je u lepoglavskom Domu kulture upredstavu "Nasilje, za nasilje nema opravdanja". Riječ je o predstavi koja je jedna od aktivnosti zajedničkog preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja "Živim život bez nasilja", a koja je u Lepoglavi odigrana zahvaljujući suradnji Grada Lepoglave, Policijske postaje Ivanec i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave.

Predstava kroz više od 160 primjera svih vrsta nasilja pomaže djeci prepoznati da li se, kad je nasilje u pitanju, nalaze u ulozi žrtve, promatrača ili nasilnika.
- Da predstava ima pozitivan učinak pokazala je evaluacija koju smo radili. Name, više od 95 % učenika koji su predstavu gledali reklo je da se zahvaljujući predstavi upoznalo s nekim vrstama nasilja za koja nisu bili ni svjesni da je nasilje – istaknuo je Silvio Parisi, predsjednik Udruge „Riječi/Prave/Predstave“ koja je priredila ovu predstavu redatelja Zijaha Sokolovića.

Načelnik Policijske postaje Ivanec, Mario Medenjak izrazio je ovom prigodom zadovoljstvo da na području djelovanja Policijske postaje Ivanec nisu zabilježeni teški slučajevi nasilja među vršnjacima. Izrazio je i nadu da će se taj trend zadržati.
- Vjeruje da ćemo kroz ovaj projekt potaknuti mlade na manje nasilja, na toleranciju i na nenasilno ponašanje. Također, vjerujem da ćemo ih potaknuti i na empatiju te da će zbog toga policija imati manje posla što se tiče problematike nasilja - rekao je Medenjak.

Problem nasilja i potrebu njegova preveniranja prepoznao je Grad Lepoglava te dao podršku ovom projektu.
- U Gradu Lepoglavi provodimo programe i projekte koji predstavljaju korist za naše građane što ovaj projekt u velikoj mjeri predstavlja. Na žalost, nasilje u velikoj mjeri pogađa djecu i mlade i potrebno ga je spriječiti. Ova predstava predstavlja prevencijsku aktivnost kojom ih upoznajemo s problematikom nasilja i poručuje im da je nasilje neprihvatljiv oblik ponašanja – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić te poručio djeci i mladima da neće biti sami u nastojanju sprječavanja svih oblika nasilja.