Pet10072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Posjet osoba s invaliditetom

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Posjet osoba s invaliditetom


OŠ Ante Starčevića Lepoglava posjetili su Denis Marijon i Albina Žnidar iz Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom.

Učenicima 5. i 6. razreda održali su predavanje o osobama s invaliditetom te su učenicima govorili o sljepoći i životu u kolicima. Na taj su način učenici iz prve ruke mogli saznati kako žive osobe s invaliditetom te s kojim se poteškoćama susreću u svakodnevnom životu. Također, naučili su pravilan naziv koji se koristi za osobe s invaliditetom te na koji se način institucije mogu prilagoditi osobama s invaliditetom. Predavači su objasnili pojam i vrste invalidnosti te načine na koje se osobama s invaliditetom može pomoći. Želeći potaknuti učenike na razmišljanje, postavljali su pitanja koja im na neki način čine svakodnevicu. Na taj su način otkrili kako mogu voziti automobil, kuhati, raditi i sl.

Navedeno je predavanje održano u sklopu projekta „Iskustvom i znanjem do jednakosti“ koji je SUMSI u 2018. godini prijavio na natječaj Zaklade "Hrvatska za djecu" u partnerstvu s našom školom.