Čet17102019

Posljednje izmjene09:09:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA Melanija Štefanec pobjednica Županijskog natjecanja u hrvatskom jeziku održanom u Lepoglavi

NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA Melanija Štefanec pobjednica Županijskog natjecanja u hrvatskom jeziku održanom u Lepoglavi


Unazad 15-ak godina OŠ Ante Starčevića Lepoglava domaćin je Županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika. Ove se godine u lepoglavskoj školi, u pratnji 38 mentora, okupilo 70 učenika sedmih i osmih razreda natječući se u poznavanju materinjeg jezika.

Ne samo time što se još jednom pokazala kao dobar domaćin, u OŠ Ante Starčevići zadovoljni su što je upravo učenica osmog razreda, Melanija Štefanec, koja se za natjecanje pripremala pod mentorstvom Branke Kuća, osvojila prvo mjestu u kategoriji osmaša. Drugo je mjesto u istoj kategoriji pripalo Karolini Zagoršćak (mentor Vesna Funda Štefanek) iz OŠ Franje Serta iz Bednje, a treće Nini Sever (mentor Marija Videc) iz Oš Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.
Iz škole domaćina još su na natjecanju nastupile Lara Šincek-Cvilinder, Eni Mađar, Lucija Šinko i Laura Breški.

U kategoriji sedmih razreda prva je mjesto osvojila Vlatka Đurman (OŠ Cestica/mentor Maja Soldatek), drugo Ana Mihin (OŠ Cestica/mentor Maja Soldatek), a treće Martina Hanžek (OŠ Gustav Krklec Maruševec/mentor Sandra Šincek).

Uoči početka natjecanja natjecatelje i njihove mentore pozdravili su ravnatelj OŠ Nate Starčevića Lepoglava, Ratko Tomić te lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Došli ste u grad koji je nekad uz Dubrovnik i Beč bio središte obrazovanja i kulture – poručio je okupljenima gradonačelnik.