Sub20042019

Posljednje izmjene01:55:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA Na gradskom području u školu krenulo 612 osnovnoškolaca, 27 manje nego lani

POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA Na gradskom području u školu krenulo 612 osnovnoškolaca, 27 manje nego lani


Danas (3. rujna) je diljem Hrvatske pa tako i u osnovnim školama na području Grada Lepoglave počela nova školska godina. U školske je klupe u školama u Lepoglavi, Kamenici, Višnjici i Žarovnici sjelo ukupno 612 učenika među kojima 67 prvašića.

U OŠ Ante Starčevića u novoj će školskoj godini pohađati ukupno 315 učenika, osam učenika manje nego lani. U prvi je razred krenulo 32 učenika što je 12 učenika manje u odnosu na proteklu školsku godinu.

U OŠ Ivana Rangera u Kamenici i njenom područnom odjelu u Žarovnici u novu je školsku godinu krenulo 159 učenika, pet učenika manje nego lani. U prvi je razred upisano 23 učenika (11 u školi u Kamenici i 12 u područnoj školi u Žarovnici). U odnosu na proteklu školsku godinu u prvi je razred upisano čak devet učenika više.

U OŠ Izidora Poljaka u Višnjici u školske je klupe sjelo ukupno 138 učenika među kojima 12 prvašića. Broj učenika koji su u Višnjici krenuli u novu školsku godinu manji je za 14 u odnosu na lani. Manji je i broj prvašića i to za dva.

Ukupno je na područje Grada Lepoglave u školske klupe sjelo 27 učenika manje. Manji je i broj prvašica. U prve je razrede krenulo šest učenika manje.

Uspjeh u novoj školskoj godini učenicima je poželio gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.
- Učite, zabavite se, obnovite stara i stvarajte nova prijateljstva - poručio je na početku školske godine gradonačelnik Škvarić. U pratnji svog zamjenika Hrvoja Kovača, gradonačelnik Škvarić prvog je dana nove školske godine posjetio učenike i učitelje u OŠ Antuna Mihanovića u Lepoglavi.