Sri20032019

Posljednje izmjene06:33:47 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Napisali najbolji scenarij za Robotsko kazalište lutaka

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Napisali najbolji scenarij za Robotsko kazalište lutaka


Objavljeni su pobjednici CARNET-ovog natjecanja "Lektira na pozornici robotskog kazališta". Na natjecanje je bilo prijavljeno 16 scenarija, a među tri najbolja scenarija je i scenarij "Billyjev let" iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice.

Zahvaljujući izvrsnom scenariju, ističu u CARNET-u, OŠ Ivana Rangera iz Kamenice bit će, uz ostala dvije škole čiji su se scenariji našli u krugu tri najbolja, prva škola u svijetu čija će predstava zaživjeti u Robotskom kazalištu lutaka.

Robotsko kazalište lutaka je uređaj koji se spaja na računalo pomoću USB priključka i omogućuje prikaz predstava koje su razvijene za njega. Kazalište ima ulogu robota, dok se lutke i pozadina - koje su njegov sastavni dio - mogu jednostavno izraditi od papira ili tkanine i prema potrebi izmjenjivati. Tako učenici i njihovi nastavnici mogu samostalno razvijati predstave tako da sami izrađuju lutke i papirnate pozadine te sami snimaju glasove lutaka i režiraju predstavu.
Robotsko kazalište lutaka inovacija je koju su realizirala trojica učenika iz Zagreba. Kazalište je osvojilo zlatnu medalju za inovaciju na INOVA-mladi u svibnju i na međunarodnoj izložbi ARCA u listopadu 2017. godine.