Sri20032019

Posljednje izmjene06:33:47 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ IZIDORA POLJAKA VIŠNJICA U okviru europskog projekta boravili u Turskoj

OŠ IZIDORA POLJAKA VIŠNJICA U okviru europskog projekta boravili u Turskoj


Petero učenica sedmog razreda OŠ Izidora Poljaka Višnjica - Petra Hiržin, Klara Biškup, Lukrecija Biškup, Lucija Jurenec i Lucija Šantalab, zajedno su s ravnateljicom škole Martinom Vusić te koordinatoricom projekta Ivanom Karpov, od 6. do 12. svibnja, u okviru projekta " I Am Being an Ecological Person" financiranog kroz program Europske unije Erasmus +, boravile u Turskoj.

Naime, tamo je održana četvrta transnacionalna aktivnost učenja, poučavanja i usavršavanja sudionika projekta kojoj je domaćin bila škola Çalıca Ortaokulu iz grada Fethiye u regiji Mugla.
Tijekom boravka u Turskoj učenice iz višnjičke škole sudjelovale su na nizu radionica - radionici slikanja na vodi, radionici kiseljenja kupusa, radionici izrade sira i jogurta, radionici čišćenja mora i obale te radionici izrade cvjetnih lončića od starih vodovodnih cijevi. Također, organizirano su posjetile niz znamenitosti te se družile s vršnjacima iz Turske, Poljske i Grčke, čije su škole partneri na projektu.

Podsjećamo, cilj projekta u koji su kao partneri uključene četiri škole, po jedna iz Turske, Grčke, Poljske i Hrvatske, organizirati je i provesti radionice iz područja ekologije i engleskog jezika s namjerom poticanja ekološke osviještenosti, podizanja svijesti o šteti koja se nanosi prirodi, poučavanja principa ekološki prihvatljivog načina života, upoznavanja s pojmom ekološkog otiska, upoznavanja s pojmom održivog razvoja u okviru ekologije, osposobljavanja za uspješnu komunikaciju primjenom stečenih znanja, poticanja interkulturalnosti i usavršavanja vještine korištenja stranog jezika putem rada na projektu.
Tako je nedavno, krajem ožujka, domaćin treće aktivnosti transnacionalna aktivnost učenja, poučavanja i usavršavanja sudionika projekta bila OŠ Izidora Poljaka Višnjica u kojoj su tjedan dana boravili učenici iz Turske, Grčke i Poljske.