Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OBRAZOVANJE U osnovnim školama s gradskog područja obilježen Dan kruha

OBRAZOVANJE U osnovnim školama s gradskog područja obilježen Dan kruha


U osnovnim školama s područja grada Lepoglave, i njihovim područnim odijelima, obilježen je Dan kruha.

Obilježili smo Dane kruha pod velikim odmorima uz prigodne pouke o važnosti kruha u svakodnevnom ljudskom životu. Učenici i učitelji, predvođeni vjeroučiteljem zajedničkom molitvom blagoslovili kruh i namirnice te pristupili zajedničkom blagovanju tih divni Božjih darova i poslastica, poručili su iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice

Različitim svečanostima i manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni, javili su iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice dodavši da su učenici Područne škole Žarovnica u integriranom tjednu Dani zahvalnosti za plodove zemlje upoznavali žitarice, mijesili i pekli proizvode od dizanog tijesta.
Održana je i priredba u kojoj su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda. Krušne proizvode koje su u školu donijeli učenici blagoslovio je vlč. Dragutin Joč.

Svečano je bilo i u OŠ Ante Starčevića Lepoglava.
Učenici od 1. do 8. razreda donijeli su kruh, razne vrste peciva, kolače koje su kod kuće ispekli sa svojim mamama i bakama. Svi proizvodi bili su izloženi u holu škole na velikom zajedničkom stolu. Nakon recitacija i pjesama o kruhu slijedio je blagoslov kruha, poručili su iz lepoglavske škole.