Pon27012020

Posljednje izmjene07:00:14 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OBRAZOVANJE OŠ Ivana Rangera iz Kamenice uključena u projekt "Ruksak (pun) kulture

OBRAZOVANJE OŠ Ivana Rangera iz Kamenice uključena u projekt "Ruksak (pun) kulture


OŠ Ivana Rangera iz Kamenice jedna je od odabranih škola u kojoj će se provoditi projekt "Ruksak (pun) kulture". Riječ je o jedinstvenom kulturno-edukativnom programu koji se provodi na državnoj razini, a koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Projekt omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera mu je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.

Ministarstvo kulture ove je godine raspisalo javni poziv te zaprimilo 356 prijava svih odgojno –obrazovnih ustanova diljem zemlje za sudjelovanje u projektu. Jedan od njih bila je i prijava OŠ Ivana Rangera iz Kamenice koja je odabrana za provedbu projekta.

- Ruksak (pun) kulture vezan je uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim ga školama provode stručnjaci (književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici). S obzirom na to da naši učenici nemaju mogućnost često posjećivati kazalište – pozvali smo kazalište, književnike, umjetnost - k nama! I veselimo se svemu što će se događati – poručili su iz OŠ Ivana Rangera.