Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OBRAZOVANJE Višnjički učenici u okviru europskog projekta borave u Poljskoj

OBRAZOVANJE Višnjički učenici u okviru europskog projekta borave u Poljskoj


Učenici OŠ Izidora Poljaka Višnjica i njihovi mentori odnosno članovi projektnog tima uključeni u provedbu projekta " I am being an ecological person" borave u Poljskoj.

Boravak u Poljskoj jedna je od aktivnosti provedbe navedenog projekta u kojem uz tri osnovne škole iz Turske, Grčke i Poljske, kao partner, sudjeluje i OŠ Izidora Poljaka Višnjica.
Riječ je o projektu koji se provodi i financira u okviru Erasmus+ programa Europske unije, a cilj mu je podizanje ekološke osviještenosti provedbom različitih samostalnih radionica u školama te na zajedničkim susretima koji će biti organizirani u svim školama koje sudjeluju u projektu. Tako su učenici iz višnjičke škole, prije boravka Poljskoj, boravili u Grčkoj, a u okviru projekta učenici iz Turske, Grčke i Poljske boravit će u Višnjici gdje je ove godine održan višednevni sastanak projektnih partnera.

Domaćin susreta u Poljskoj je škola Zespol Szkol Nr 3 u selu Cieksyn. Tamo će se do 30. rujna odvijati bogat program druženja ispunjen brojnim aktivnostima - edukativnim i eko radionicama, sportskim aktivnostima, bicikliranjem, izletima ( posjet nacionalnom parku Kampinoski, mjestu Zelazowa Wola - rodnom mjestu Fryderyka Chopina, glavnom gradu Varšavi, ...), ...
Učenici će tamošnje običaje i kulturu upoznati i kod obitelji svojih vršnjaka gdje su smješteni za vrijeme boravka u Poljskoj.

Voditeljica projekta iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica, Ivana Karpov najavila je da će učenici po završetku aktivnosti u Poljskoj primiti certifikate "Europass certifikate".