Sri22012020

Posljednje izmjene11:20:57 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OBRAZOVANJE U školske klupe na gradskom području sjelo 639 osnovnoškolaca

OBRAZOVANJE U školske klupe na gradskom području sjelo 639 osnovnoškolaca


Prvog dana nove školske godine, koja je počela 4. rujna, u školske je klupe u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici sjelo ukupno 639 učenika od kojih 37 prvašića.

U OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi u novu je školsku godinu krenulo 323 učenika od kojih 45 prvašića. Porast je to broja učenika u odnosu na lani kad je školu u Lepoglavi pohađalo 320 učenika među kojima 38 učenika prvih razreda.

Što se broja učenika tiče, u ostalim školama na gradskom području bilježi se negativan trend.

U OŠ Ivana Rangera u Kamenici i njenom područnom odjelu u Žarovnici u novu je školsku godinu krenulo 164 učenika, četiri manje nego lani. U prvi je razred krenulo njih 14, dok je lani u prvi razred krenulo 27 učenika.

U OŠ Izidora Poljaka u Višnjici u školske je klupe sjelo ukupno 152 učenika među kojima 14 prvašića. I dok je broj prvašića isti u odnosu na prošlu školsku godinu ukupan broj učenika koji pohađaju OŠ Izidora Poljaka u Višnjici manji je za pet.
U područnom odjelu OŠ Izidora Poljaka Višnjica, a riječ je o područnoj školi u Cvetlinu, u novu je školsku godinu krenulo ukupno 47 učenika među kojima pet prvašića, tri više nego prošle godine.

Inače, prvi je dan nove školske godine u svim školama protekao u znaku dobrodošlice i upućenih dobrih želja učenicima, posebice onima najmlađima koji su po prvi puta sjeli u školske klupe.

- Pred vama je, nekima nova, a nekim još jedna godina izazova, novih prijateljstava i stjecanja novih znanja i iskustava. Nek' vam je u svakom pogledu sretna i uspješna. Budite uporni, marljivi, radišni i crpite sve dobro što vam nose i daruju vaši učitelji jer samo tako možete postići dobre rezultate i stići do uspjeha. Nek' vam u novoj školskoj godini prijateljstvo, zajedništvo, tolerancija, poštenje i prihvaćanje različitosti budu jednako važni predmeti kao matematika, povijest, kemija, fizika. Nek' vam ova školska godina bude u svakom pogledu uspješnija od prošle. Znanjem možete sve pobijediti i sve nadomjestiti - učenicima je, ispred Grada Lepoglave, poručio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.