Pon27012020

Posljednje izmjene07:00:14 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje SIGURNO U PROMETU Vozeći mini automobile školarci naučili kako se ponašati u prometu

SIGURNO U PROMETU Vozeći mini automobile školarci naučili kako se ponašati u prometu


I ove su godine u Lepoglavi, u okviru projekta "Program prometne kulture za najmlađe", učenici drugih i trećih razreda osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice učili kak na siguran način sudjelovati u prometu.

O tome koje ih opasnosti očekuju u prometu, kako se pravilno ponašati te kako horizontalna i vertikalna signalizacija povećavaju sigurnost u prometu učenici su doznali tijekom predavanja da bi potom samostalno upravljaju vozilima za obuku na prometnom poligonu postavljenom na školskom igralištu. Tako su djeca iz perspektive vozača imale mogućnost uvidjeti što znači upravljati automobilom, a što će ih potaknuti da postanu oprezniji i sigurniji pješaci i biciklisti.

Inače, navedeni program Hrvatska je inačica Jumicar koncepta koji je potekao iz Finske prije više od 25 godina i provodi se u većini europskih zemalja.

U Lepoglavi je proveden u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska – Mini auti, Policijskom upravom varaždinskom, PP Ivanec, osnovnim školama: Ante Starčevića, Lepoglava, Izidora Poljaka, Višnjica i Ivana Rangera, Kamenica te Društvom Crvenog križa Varaždinske županije i DVD-om Lepoglava koji su u okviru provedbe programa djeci predstavili svoje djelatnosti, opremu i rad.