Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje EUROPSKI PROJEKT OŠ IZIDORA POLJAKA VIŠNJICA Projektni partneri iz Turske, Grčke i Poljske boravili u višnjičkoj školi

EUROPSKI PROJEKT OŠ IZIDORA POLJAKA VIŠNJICA Projektni partneri iz Turske, Grčke i Poljske boravili u višnjičkoj školi


Podjelom certifikata sudionicima sastanka završen je 2. transnacionalni sastanka projektnih partnera na projektu "I am being an ecological person", kojem je domaćin bila OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Provodeći projektne aktivnosti predstavnici škola uključenih u projekt - turske škole Çalıca Secondary School, grčke škole The 1st Gymnasium of Acharnes, poljske škole Zespol Szkol Nr 3 te OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice, okupili su se, nakon prvog održanog sastanka u Turskoj, u Višnjici gdje su tijekom tri dana analizirali dosad provedene projektne aktivnosti te dogovarali aktivnosti koje slijede. Među njima i dolazak učenika navedenih škola u Višnjicu tijekom ožujka iduće godine.

Za vrijeme boravka u Višnjici članovi projektnih timova, uz održane radne sastanke, sudjelovali su na radionicama na kojim su im članovi učeničkih zadruga OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice te OŠ Janka Draškovića iz Klenovnika prezentirali izradu tradicijskih predmeta – uporabnih predmeta od komušine te licitarskih proizvoda. Budući da su se po prvi puta susreli s navedenim predmetima i načinom njihove izrade sa zanimanjem su pratili prezentacije te se i sami okušali u njihovoj izradi.
S tradicijom življenja u Zagorju prije više od jednog stoljeća upoznali su se u Područnoj školi u Cvetlinu, dok im je u Bio vrtu u Čakovcu predstavljena bio proizvodnja voća i povrća. Dio bogate povijest ovog kraja upoznali su posjetom dvorcu Trakošćan te starom gradu Varaždinu. Dobrodošlicu su im tijekom organiziranih prijema poželjeli u Gradu Lepoglavi te Varaždinskoj županiji.

Inače, projekt "I am being an ecological person" provodi se u okviru Erasmus + KA 2 programa i trajat će dvije godine.
Cilj projekta je u Turskoj, Grčkoj, Poljskoj i Hrvatskoj organizirati i provesti radionice iz područja ekologije i engleskog jezika s namjerom poticanja ekološke osviještenosti, podizanja svijesti o šteti koju nanosimo prirodi, poučavanja o principima ekološki prihvatljivog načina života, upoznavanja s pojmom ekološkog otiska i otkrivanja načina za smanjivanje ekološkog otiska svakog pojedinca, upoznavanja s pojmom održivog razvoja u okviru ekologije i traženje načina za doprinos održivom razvoju, osposobljavanja za uspješnu komunikaciju primjenom stečenih znanja, poticanja interkulturalnosti i usavršavanja vještine korištenja stranog jezika putem rada na projektu.