Pet22062018

Posljednje izmjene12:02:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Projektni dan Mi jedemo odgovorno

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Projektni dan Mi jedemo odgovorno


Projektnim danom održanim 10. svibnja 2017. u OŠ Ante Starčevića završena je provedba projekta Mi jedemo odgovorno tijekom kojeg je naglasak stavljen na svjestan izbor hrane te na poboljšanje kvalitete života pojedinca i društva.

Projektni je dan započet zdravim obrokom s ciljem osvještavanja učenika o važnosti kvalitetnog doručka. Nakon doručka zajedničkom je tjelovježbom u sportskoj dvorani ukazano na važnost svakodnevne fizičke aktivnosti o čemu je nakon toga govorila i liječnica opće medicine Ljubica Knez naglašavajući i važnost kvalitetne prehrane. Učenici su nakon zajedničkih aktivnosti s učiteljima na radionicama obrađivali različite teme kao što su, npr. Što se krije iza E-brojeva?, Energetska vrijednost hrane, Hrana kroz povijest, Glad u svijetu, Ispeci pa reci!, Doručak - što i koliko jedemo?, Odakle potječe hrana koju konzumiramo, Količina šećera u hrani, Ljekovito bilje u prehrani, Zdravi tanjur, Healthy eating habits, Gesund essen... Radovi nastali na radionicama prezentirani su i izloženi u prostorijama škole.

Projekt Mi jedemo odgovorno pokrenula je Udruga Lijepa Naša, sufinancira ga Europska unija, a u njemu sudjeluje 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.