Sri20012021

Posljednje izmjene06:17:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje

PROSINAC U DJEČJEM VRTIĆU RUNOLIST S radošću iščekuju Božić


Prosinac je u dječjem vrtiću Runolist protekao u veseloj atmosferi. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama kroz razne aktivnosti uz ples i pjesmu iščekivala najvažniji događaj u godini, Isusov rođendan.

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Prigodan poštanski žig povodom 190. rođendana jedne od najstarijih osnovnih škola


Osnovna škola Ivana Rangera, Kamenica jedna je od najstarijih, a po mišljenju nekih povjesničara i najstarija škola na području Varaždinske županije u kojoj je davne 1830. godine započelo organizirano školstvo.
Obzirom da škola ove godine slavi 190. rođendan, zbog epidemioloških mjera mnoge se aktivnosti neće održati, no obavještavamo Vas da će 3. prosinca 2020. biti u uporabi prigodni poštanski žig .

DJEČJI VRTIĆ LEPOGAVA Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje


Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i ove su godine obilježeni u Dječjem vrtiću Lepoglava. Po prvi su puta obilježeni u novouređenom objektu dječjeg vrtića, ali i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite od širenja virusa COVID-19. Stoga je prigodan program održan na otvorenom, ispred obnovljene zgrade dječjeg vrtića, nove gradske ljepotice u kojoj su se nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog obnove, početkom nove obrazovne godine, vratili vrtićki mališani.

DJEČJI VRTIĆ RUNOLIST Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje


Ove godine su u Dječjem vrtiću Runolist ponovno obilježeni Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove Zemlje, no zbog epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 na nešto drugačiji način.

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN "Pokažimo im da su važni"


Prvi puni tjedan u listopadu, već više od 30 godina pod motom „Ljubav djeci prije svega“, u brojnim se gradovima i općinama organizira Dječji tjedan za vrijeme čijeg se trajanja nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji skrenuti pozornost na položaj djece u društvu.

OBRAZOVANJE S radom počeo Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici


S radom je 5. listopada počeo Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Prvog radnog dana novoizgrađen objekt dječjeg vrtića u Višnjici od ranih su jutarnjih sati ispunili veseli dječji glasovi, brižni glasovi vrtićkih teta, pokoji dječji plač, zvuci igre te ugodni mirisi dječjih obroka iz vrtićke kuhinje.

PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE (FOTO) 5. listopada s radom počinje dječji vrtić u Višnjici


5. listopada s radom će početi Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Tog će dana u vrtić u Višnjici krenuti 53 mališana koje će u novoizgrađenom vrtićkom objektu dočekati najviši predškolski standard u što su se 25. rujna, za vrijeme trajanja Dna otvorenih vrata vrtića u Višnjici, mogli uvjeriti svi zainteresirani građani.

NAJAVA U petak Dan otvorenih vrata novoizgrađenog vrtića u Višnjici


Ovog petka, 25. rujna u Višnjici će svi zainteresirani, od 10 sati, imati prigode razgledati novoizgrađenu zgradu dječjeg vrtića u Višnjici. Naime, tog će se dana održati Dan otvorenih vratiju Dječjeg vrtića Lepoglava, podružnice Donja Višnjica.

IZ GRADA Prvi radni dan u obnovljenom vrtiću


Unatoč epidemiološkoj situaciji i mjerama za suzbijanje širenja virusa COVID-19 u dječjim vrtićima i predškolskim ustanovama, mališani koji su nove pedagoške godine krenuli u Dječji vrtić Lepoglava nisu krili sreću i veselje dolaskom u vrtić. Kako i ne bi kad ih je dočekala vrtićko zdanje u prekrasnom novom ruhu, šarenih boja, preuređenog interijera ispunjenog novim namještajem i igračkama. Dočekale su ih i vrtićke tete koje nisu krile zadovoljstvo novim uvjetima koji će omogućiti provedbu vrtićkih programa po najvišim pedagoškim standardima.

DJEČJI VRTIĆ LEPOGLAVA (FOTO) Vrtić u Lepoglavi spreman za početak rada


Projekt rekonstrukcije postojećeg objekta Dječjeg vrtića Lepoglava i izgradnje pomoćne zgrade te opremanja vrtića, vrijedan 12.275.785,64 kuna, uspješno je priveden kraju te će 7. rujna Dječji vrtić Lepoglava početi s radom u novouređenim prostorima koji zadovoljavaju sve pedagoške standarde. U to su se 21. kolovoza mogli uvjeriti svi zainteresirani tijekom održanih Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava koji su bili prigoda razgledati novu gradsku ljepoticu koja će lepoglavskim mališanima pružiti najviši vrtićki standard.

NAJAVA Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava


Nakon završene obnove i adaptacije objekta Dječjeg vrtića Lepoglava obnovljeni vrtić otvara u petak, 21. kolovoza, u sklopu vrtićkih Dana otvorenih vrata, vrata svim zainteresiranima koji žele razgledati obnovljene prostore koji će početkom rujna ponovno primiti vrtićke mališane.
Obnovljeni vrtić zainteresirani će moći razgledati u vremenu od 12 do 17 sati. Pri tome će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa uz obavezno nošenje zaštitne maske.

OBAVIJEST Jesenski upisni rok Glazbene škole u Varaždinu za Područni odjel u Lepoglavi, pretprijavni rok otvoren do 21. kolovoza


Glazbena škola u Varaždinu najavljuje jesenski upisni rok u predškolske programe i 1. razred osnovne glazbene škole za školsku godinu 2020./2021.
Upisi će se vršiti i za Područni odjel u Lepoglavi, Hrvatskih pavlina 42 (u prostoru Osnovne škole Lepoglava) u kojem učenici mogu upisati temeljne predmete: klarinet, klavir, rog, trombon, tubu i udaraljke.

DJEČJI VRTIĆ LEPOGLAVA Vrtićki tim u novom vrtiću


Uređenje i adaptacija objekta Dječjeg vrtića Lepoglava privodi se kraju u što su se uvjerili i djelatnici Vrtića koji su na lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića razgledali novouređeni objekt u kojem će, nakon jednogodišnjeg izbivanja, ovog rujna nastaviti s radom.

OBRAZOVANJE Učenica Iskra Županić treća na državnom informatičkom natjecanju


U Zagrebu je održano pretkolo za 1. Hrvatsku Logo olimpijadu - HLO 2020 na kojem je učenica petog razreda OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave – Iskra Županić, pod mentorstvom učiteljice Nevenke Harjač, osvojila odlično 3. mjesto

DJEČJI VRTIĆ "RUNOLIST" Odlazak predškolaca


Najstariji polaznici Dječjeg vrtića "Runolist" iz Žarovnice oprostili su se od svojih prijatelja i teta prigodnim programom.

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Dan škole proslavljen virtualno


Zbog još uvijek aktualne situacije oko pandemije koronavirusa ove je godine u OŠ Ivana Rangera iz Kamenice Dan škole proslavljen virtualno. Za tu je prigodu izdana virtualna e-knjigu u kojoj su predstavljeni uspjesi učenika kameničke škole.

OBAVIJEST Glazbena škola Varaždin upisuje u predškolske programe i prvi razred osnovne glazbene škole. Predupis počinje 1. lipnja


Glazbena škola Varaždin s 1. lipnja kreće s predupisom u predškolske programe i prvi razred osnovne glazbene škole. Upisi će se vršiti i za prvi razred osnovne Glazbene škole u Varaždinu u područnim odjelima pa tako i u Područnom odjelu u Lepoglavi ( Hrvatskih pavlina 42, u prostoru Osnovne škole A. S. Lepoglava) gdje učenici mogu upisati temeljne predmete - harmonika, klarinet, klavir, rog, trombon, tuba i udaraljke.

OBRAZOVANJE Na nastavu u osnovnim školama s gradskog područja došlo tek 12 učenika


Hrvatska je danas (11. svibnja) ušla u treću fazu popuštanja mjera u borbi protiv širenja pandemije virusa COVID-19 u okviru koje su svoja vrata otvorile osnovne škole omogućivši učenicima, čiji roditelji to žele, da krenu na nastavu.

11. SVIBNJA POČINJE NASTAVA ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA Samo 14 učenika najavilo dolazak u škole u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici


Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite u ponedjeljak, 11. svibnja počinje nastava za učenike nižih razreda osnovne škole. Tog će dana školska vrata otvoriti i osnovne škole s područja Grada Lepoglave, no nastava će se odvijati u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

DJEČJI VRTIĆ LEPOGLAVA Online aktivnosti za vrtićke mališane


Zbog trenutne epidemiološke situacije i dječji su vrtići zatvorili svoja vrata. Unatoč tome djelatnici vrtića brinu za polaznike vrtića. Kao i u slučaju online nastave i roditelji vrtićkih mališana mogu koristiti web aplikacija na kojima se nude različite aktivnosti za djecu vrtićke dobi.
O tome je roditelje, djecu i sve one koji brinuo o djeci u otvorenom pismu obavijestila ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava, Valentina Husnjak – Ribić.

PREVENCIJA Reci drogo NE


Vrlo jasnu poruku – reci drogi NE, uputili su učenicima viših razreda osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice znana glumačka imena – Csilla Barath Bastaić i Jerko Marčić.
Učinili su to tijekom predstave "DROGA, reci drogi NE" odigrane u lepoglavskom Domu kulture u okviru aktivnosti koje s ciljem prevencije droga na gradskom području, u suradnji s Policijskom postajom Ivanec, provodi Grad Lepoglava odnosno Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave.