Sub06062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Inicijative LEPOGLAVA POMAŽE U drugoj pošiljci iz Lepoglave za poplavljena područja otišlo 2,3 tone pomoći. Bravo Lepoglava!

LEPOGLAVA POMAŽE U drugoj pošiljci iz Lepoglave za poplavljena područja otišlo 2,3 tone pomoći. Bravo Lepoglava!


Iz Lepoglave je za stradale u poplavama otišla i druga pošiljka s ukupno 2,3 tone pomoći koju su donirali nesebični građani Lepoglave.

U pošiljci se nalazi:
- 394 kilograma hrane
- 47 kilograma dječje hrane
- 305 kilograma higijenskih potrepština
- 273 litara vode i skokova
- 145 kilograma krevetnina i ručnika
- 80 kilograma deka, pokrivača i jastuka
- 992 kilograma odjeće i obuče
- pribor za čišćenje, lijekovi i igračke

Pomoć će se u vatrogasnom domu u Lepoglavi prikupljati i dalje, sve do subote kada će biti donesena odluka o nastavku ove humanitarne akcije pokrenute od strane Grada Lepoglave, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i DVD-a Lepoglava, a u koju su uključeni vrijedni volonteri Crvenog križa, Nezavisne udruge mladih i lepoglavski vatrogasci.

Pomoć se u organizaciji OŠ Izidora Poljaka Višnjica, DVD-a Višnjica i višnjičkih mjesnih odbora prikuplja i u Višnjici u tamošnjoj Osnovnoj školi gdje građani svoje donacije mogu donijeti tijekom radnog vremena škole te u trgovinama (Samoposluga Poljoprivrednog poduzeća Ivanec, Chibo trgovina i Trgovina Dan) gdje građani u postavljene kutije mogu donirati kupljenu hranu te higijenske i ostale potrepštine za stradale u poplavama. Akcija u Višnjici trajat će do subote.