Sub06062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Inicijative SUSRET Mladi u zadnjim trenutcima slomili otpor političara

SUSRET Mladi u zadnjim trenutcima slomili otpor političara


U zadnjim trenutcima utakmice u kojoj su, u okviru projekta "Youth Voice: We care", u Lepoglavi nogometno znanje odmjerili mladi i političari, pobjedu su odnijeli mladi rezultatom 5:4.

Utakmici su međutim bolje otvorili političari. Koalicija SDP-HDZ-HNS-HSS, koju teško da ćemo vidjeti na političkoj sceni, iskoristila je svoje iskustvo i povela s 2:0. Dva gola razlike imali su političari i pri rezultatu 3:1. No, tada su mladi iskoristili uspavanost političara dobrim rezultatom i preokrenuli ga povevši sa 4:3. No, političari su uspjeli poravnati rezultat. Kad se mislilo da će utakmica završiti miroljubivim rezultatom, mladi su 10-tak sekundi prije kraja zabili za vodstvo 5:4 koje, unatoč prilici u zadnjoj sekundi utakmice, političari nisu uspjeli anulirati.
Ipak, političari su bili zadovoljni što im je postotak postignutih golova u ukupnom rezultatu bio gotov 45 posto. S tim postotkom bili bi više nego zadovoljni u nekim drugim okolnostima. Tijekom susreta nije bilo svađa, prepucavanja, grubih riječi i startova, niti ičega što ne bi željeli gledati i na političkoj sceni.

Projekt "Youth Voice: We care", u okviru kojeg je odigrana ova utakmica, kao partneri provode Mladinski center Krško, Klub posavskih študentov Krško, Občina Krško, Grad Lepoglava i Nezavisna udruga mladih. Cilj mu je kreiranje prve Strategije za mlade u Krškom, odnosno novog Gradskog programa djelovanja za mlade u Lepoglavi u čemu će mladima pomoći upoznavanje s radom lokalne uprave.
U oba grada bit će organizirane rasprave na kojima će se razmijeniti iskustva, znanje i primjeri dobre prakse.
Radi boljeg upoznavanja mladih i predstavnika lokalne zajednice, projektom je planirano odigravanje nogometnih utakmica u Lepoglavi i Krškom.