Pet25092020

Posljednje izmjene03:02:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Inicijative Mališani iz Dječjeg vrtića Runolist u akciji "Solidarnost na djelu" prikupili 100 kg hrane pomoći, pravne osobe donirale tek 450 kuna

Mališani iz Dječjeg vrtića Runolist u akciji "Solidarnost na djelu" prikupili 100 kg hrane pomoći, pravne osobe donirale tek 450 kuna


Mališani iz Dječeg vrtića Runolist u Žarovnici pokazali su što je to solidarnost na djelu. Oni su, uključivši se u akciju Gradskog društva Crvenog križa Ivanec "Solidarnost na djelu", prikupili 100 kilograma hrane pomoći za, kako su istaknuli, one koji je nemaju.   

Akcija "Solidarnost na djelu" traje do kraja studenog, do kada se u nju mogu uključiti svi građani kupnjom bona u željenoj vrijednosti. GDCK Ivanec u opticaj je distribuiralo bonova u vrijednosti 25 000 kuna. Bonovi su proslijeđeni u sve škole na području koje svojim djelovanjem pokriva GDCK Ivanec te u nekoliko poduzeća s kojima Društvo godinama surađuje. Na adrese nekoliko većih poduzeća i obrta upućena je molba za donacijom.

Do 4. studenog prodajom novčanih bonova zahvalnosti prikupljeno je ukupno 4 220 kuna. Mladež Crvenog križa prodajom novčanih bonova zahvalnosti na sam dan akcije prikupila je 1 985 kuna, poduzeće Ivančica Ivanec prikupilo je 1 885, a Odgojni dom Ivanec 350 kuna. Donacije pravnih osoba do sada ukupno iznose tek 450 kuna.

GDCK Ivanec isključivo iz sredstava prikupljenih akcijom solidarnosti kupuje hranu za stanovništvo u potrebi. Naime, redovna sredstva koja prihodujemo iz jedinica lokalne samouprave nisu dostatna za pokrivanje potreba stanovništva u potrebi, a akcija Solidarnost na djelu velika je humanitarna akcija u cijeloj Hrvatskoj u kojoj se prodajom novčanih bonova zahvalnosti prikuplja novac za kupnju hrane, ističu u GDCK Ivanec.

GDCK Ivanec i dalje poziva građane da se uključe u akciju i pomognu u kupnji hrane za obitelji iz njihove evidencije. Riječ je o obiteljima čiji je život sve samo ne lak te im je potrebno razumijevanje i pomoć zajednice.