Uto07042020

Posljednje izmjene12:55:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Inicijative Poziv građanima na eko akciju Nije smeće za drveće

Poziv građanima na eko akciju Nije smeće za drveće

zelena-cistka

Nezavisna udruga mladih objavila je poziv za Eko akciju "Nije smeće za drveće" kojom poziva da im se priključite te podržite akciju, kako bismo zajedničkim volonterskim radom, pozitivnom zelenom energijom te promjenom našeg odnosa prema okolišu prirodi pružili bolje sutra, pritom također nastojeći potaknuti svoje sugrađane na odgovornost prilikom zbrinjavanja otpada te osvjestili neispravnost njihovih dosadašnjih postupaka.

Građanska inicijativa pod nazivom Eko akcija "Nije smeće za drveće", prijavljena na natječaj Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" u programskom području "Naš doprinos zajednici", otvorenom od razdoblju od 15. rujna do 15. listopada 2011. godine, krajem listopada prošle godine odobrena je u vrijednosti od 12.740 kuna.

NUM će u sklopu inicijative zajedno sa svojim partnerima – Višnjičkom udrugom mladih, Odredom izviđača Lepoglava, P.A.S. Klubom, Astronomskim društvom Lepoglava, Klubom studenata grada Lepoglave te svim zainteresiranima građanima, odnosno volonterima u periodu od 16.4. do 23.4. očistiti ilegalna odlagališta otpada na području grada Lepoglave - Sutinska, Ves, Sestranec i Čret, dok će se na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, završetak inicijative simbolično obilježiti postavljanjem tabli zabrane bacanja otpada na mjestima očišćenih odlagališta.

Cijela će akcija biti dokumentirana za potrebe izrade edukativnog materijala vezanog za podizanje svijesti građana o pravilnom odlaganju otpada, a na samu akciju najavljen je i dolazak uprave Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah".

Također, ovom se akcijom NUM uključuje u nacionalnu kampanju "Zelena Čistka - jedan dan za čisti okoliš", koja je dio globalnog pokreta i akcije World Cleanup 2012., a u koju je uključeno više od 85 zemalja.

Termini čišćenja divljih odlagališta otpada: svi divlji deponiji očistit će se tokom petka, 20. travnja i subote, 21. travnja u prijepodnevnim, odnosno popodnevnim satima. S obzirom da su inicijatori podređeni i vremenskim uvjetima, točne i detaljne informacije objavit ćemo najkasnije u četvrtak, 19. travnja, putem partnera, medija, njihove web (www.num.hr) i Facebook stranice (www.facebook.com/num.lepoglava) te mailing liste svih prijavljenih volontera.

Prijavu za volontiranje za eko akciju možete poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za sve dodatne informacije obratite im se također na navedenu e-mail adresu ili kontakt broj 098 905 8336 (Dunja). U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt broj, e-mail te na kojem biste odlagalištu željeli volontirati.