Sub30052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva HALJINA OD ČIPKE ZA KIP MAJKE BOŽJE BISTRIČKE (FOTO) Lepoglavske čipkarice predale haljinu od čipke čuvaru svetišta Majke Božje Bistričke

HALJINA OD ČIPKE ZA KIP MAJKE BOŽJE BISTRIČKE (FOTO) Lepoglavske čipkarice predale haljinu od čipke čuvaru svetišta Majke Božje Bistričke


- Grijeh bi bio da ne budete ponosni na svoju tradiciju i baštinu – poručio je vjernicima okupljenima u lepoglavskoj župnoj crkvi msgr. Zlatko Koren, čuvar svetišta Majke Božje Bistričke, oduševljen ljepotom čipkane haljine koju su lepoglavske čipkarice - Ivka Botković, Verica Dubovečak, Slađana Končevski i Dragica Zbodulja, izradile za kip Majke Božje Bistričke.

Haljina koju su radile pune tri godine lepoglavske su čipkarice uručile msgr. Korenu prigodom misnog slavlja održanog u okviru proslave 600. godišnjice posvećena lepoglavske crkve.
- Tri je godine trajala izrada ove vrijedne haljine u koju će kip Majke Božje Bistričke biti obučen u vrijeme Adventa i korizmeno vrijeme. Tako se ostvarila moja i želja čipkarica – istaknula je čipkarica Verica Dubovečak sretna što će već ove godine u vrijeme Adventa kip Majke Božje Bistričke u našem nacionalnom marijanskom svetištu biti obučen u haljinu od lepoglavske čipke.

Misno slavlje koje je predvodio msgr. Zlatko Koren bilo je u znaku djece kojoj je u homiliji poručio da Isus želi da budu sretni pa se oni kao njegovi učenici moraju truditi biti sretni i širiti sreću.
- Molitva roditelja za djecu prima poseban blagoslov s neba – poručio je okupljenim roditeljima u ispunjenoj lepoglavskoj crkvi pozvavši ih da nikad ne prestanu poticati jedni druge na dobro.
- Nikad nemojmo prestati pitati jedni druge kako smo – dodao je msgr. Koren koji je povodom proslave 600. obljetnice posvećenja lepoglavske župne crkve domaćem župniku msgr. Andriji Kišičeku uručio misnicu. Vrtićki su pak mališani, koji su se u misno slavlje uključili pjesmom i recitacijama, msgr. Korenu darovali su sliku Majke Božje koju su sami izradili.
Misno slavlje završilo je blagoslovom djece i roditelja te njihovim ophodom oko glavnog oltara u lepoglavskoj župnoj crkvi.