Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva KARDINAL BOZANIĆ U LEPOGLAVI Lepoglava je na poseban način vezana uz život blaženog Alojzija Stepinca

KARDINAL BOZANIĆ U LEPOGLAVI Lepoglava je na poseban način vezana uz život blaženog Alojzija Stepinca


Biskupi zagrebačke crkvene pokrajine – metropolije sastali su se u ponedjeljak (15. prosinca) na svojem redovitom sastanku. Sastanak je održan u Lepoglavi budući da je Lepoglava jedno od mjesta vezanih za život blaženog Alojzija Stepinca.
- Ovdje smo došli zbog specifičnog razloga. Mi biskupi u ovoj godini želimo pohoditi neka mjesta koja su posebno povezana s blaženim Alojzijem Stepincem. Lepoglava je to na osobiti način tako da smo došli ovamo - rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dodavši da su tom prigodom biskupi u Lepoglavi molili za Domovinu.
- U ovim posebnim trenutcima osjećamo da nam je potrebna božja pomoć svima nama u Hrvatskoj – dodao je kardinal Bozanić.Na sastanku su biskupi razgovarali o vjeronauku u školi konstatirajući da je na području zagrebačke metropolije na vjeronauk upisan veliki broj djece.
- Na području naših biskupija je 93 posto sve školske djece upisalo vjeronauk u školi. Želimo naglasiti da je to slobodan izbor roditelja i djece. To govori o jednom demokratskom procesu koji apsolutno treba poštivati u našem društvu – istaknuo je kardinal.


Po završetku sastanka biskupi su obišli lepoglavsku župnu crkvu gdje su se pomolili, zatim kip blaženog Alojzija Stepinca te lepoglavski zatvor i ćeliju u kojoj je tamnovao Stepinac.