Sub30052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva KRIŽNI PUT U LEPOGLAVI Blaženi Alojzije Stepinac hrabro je nosio svoj križ

KRIŽNI PUT U LEPOGLAVI Blaženi Alojzije Stepinac hrabro je nosio svoj križ

- Blaženi Alojzije Stepinac nikad  nije proklinjao svoje progonitelje. Razumio je da njegovo trpljenje, kao i Isusovo, ima smisla. Zato je hrabro nosio svoj križ – rekao je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pri završetku tradicionalne pobožnosti križnog puta na Cvjetnu nedjelju u Lepoglavi.

Krenuvši od kipa blaženog Alojzija Stepinca ispred lepoglavske župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, mnoštvo se vjernika iz lepoglavskog kraja, okolnih župa, Varaždina i Zagreba uputilo do kapele svetog Ivana Krstitelj na brdu Gorica. Na tom putu dugom 1600 metara, predvođeni varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom, obišli su moleći se 14 postaja križnog puta nadahnutog mučeništvom blaženog Alojzija Stepinca koji je u lepoglavskoj Kaznionici nevin tamnovao 1874 dana.
- Sve smo bliže danu kada će blaženi Alojzije Stepinac biti proglašen svetim – radosno je okupljenim vjernicima otkrio biskup Mrzljak dodavši kako će križni put u Lepoglavi tada biti posvećen mučeništvu svetog Alojzije Stepinca.

I ove su godine na pobožnosti križnog puta u Lepoglavi sudjelovali lepoglavski vatrogasci te u narodne nošnje obučeni članovi KUD-a Lepoglavski pušlek kao i svećenici iz okolnih župa.