Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva GRAD LEPOGLAVA Grad Lepoglava čestitao župniku Andriji Kišičeku na imenovanju monsinjorom

GRAD LEPOGLAVA Grad Lepoglava čestitao župniku Andriji Kišičeku na imenovanju monsinjorom

- Izuzetno smo ponosni i zahvalni papa Franji što vas je imenovao kapelanom Njegove Svetosti. Vi ste svojim svećeničkim djelovanjem to i zaslužili brinući se o ljudima u teškom ratnom vremenu na ratom pogođenim područjima Hrvatske, mladima u školi, ali i duhovno brinući o našim sugrađanima tijekom svog službovanja u lepoglavskoj župi – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić čestitajući župniku Andriji Kišičeku na nedavnom imenovanju monsinjorom.

Gardonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač čestitke monsinjoru Andriji Kišičeku uputili su na prijemu organiziranom u gradskim prostorima poklonivši mu pri tom kip svete Marije, rad domaće umjetnice Snježane Varović.

- Bio bih još sretniji da se u što skorije vrijeme nastavi uređenje samostana u Lepoglavi – otkrio je monsinjor Kišiček koji je imenovanje monsinjorom primio s izuzetnom skromnošću s kojom je, tijekom prijema, najavio skori izlazak iz tiska knjige "Povijest lepoglavskog samostana" koja će biti izdana zahvaljujući i njegovom angažmanu. Knjiga će javnosti biti predstavljena najvjerojatnije u svibnju ove godine u Lepoglavi, a u njoj će na oko 700 stranica biti zapisana bogata povijest lepoglavskog samostana koju je istražio dr. Kamilo Dočkal.

Javnosti je malo poznato da je upravo monsinjor Andrija Kišiček za vrijeme službovanja u Zagrebu 1979. godine pokrenuo Uskrs fest, najstariji festival hrvatske popularne kršćanske glazbe, a što je, uz druge činjenice iz života monsinjora Kišičeka, spomenuto na prijemu. Razgovaralo se i o nastavku povezivanja Lepoglave s poljskim gradom Czestochowom, poznatom po svetištu Jasna gora, a koji s Lepoglavom povezuje pavlini i njihova bogata ostavština koja će javnosti biti predstavljena i u monografiji Lepoglave koju priprema Grad Lepoglava, najavljeno je tijekom prijema koji je završio dogovorom kako će se upravo Grad Lepoglava pobrinuti da za Dan župe monsinjor Andrija Kišiček odjene ljubičastu reverandu koja mu kao monsinjoru pripada.