Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva RAVNA GORA Blagdan Bogojavljanja proslavljen na Ravnoj gori

RAVNA GORA Blagdan Bogojavljanja proslavljen na Ravnoj gori

Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine i tradicionalno misno slavlje razlozi su što se na Ravnoj gori na blagdan Bogojavljanja okupilo nekoliko stotina planinara i izletnika. Većina njih sudjelovalo je na misi koju je u kapeli Sveta tri kralja predvodio bednjanski župnik vlč. Neven Blažoni.

- Iako sam već nekoliko godina planirao doći za Tri kralja na Ravnu goru nisam to dosad učinio. Bojao sam se kakvo će "gore" biti vrijeme, odnosno hoće li biti snijega, pa nisam želio riskirati. No ove godine tog rizika nije bilo jer je vrijeme gotovo pa proljetno tako da sam do vrha bez problem uspio doći autom – rekao je jedan od izletnika koji se kao i mnogi drugi na Ravnu goru zaputio automobilom. No, veliki je broj onih koji su do vrha planinarili pa im je dobro došla okrjepa za koju su se i ovog puta pobrinuli Grad Lepoglava i Općina Bednja. Svim izletnicima i planinarima njihovi su čelni ljudi dijelili kuhano vino i čaj.

Doživljaj boravka na Ravnoj gori na trenutke kvarila je magla koja se s pojavom sunca razišla pa su brojni izletnici i planinari mogli guštati i u prekrasnom pogledu koji se pružao u daljinu.

All right reserved Lepoglava.net