Čet04062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva Najava: Biskup Mrzljak predvodi misno slavlje na Bartolovo u Kamenici

Najava: Biskup Mrzljak predvodi misno slavlje na Bartolovo u Kamenici

U proštenjarskom ugođaju Župa Kamenica će u subotu proslaviti blagdan svog nebeskog zaštitnika – svetog Bartola. Centralni događaj proslave Bartolovo u Kamenici bit će misno slavlje koje će od 11 sati u kameničkoj župnoj crkvi svetog Bartola predvoditi Varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak.

Već po tradiciji, uoči mise, u 10.15 sati, ispred kameničke osnovne škole krenut će procesija centrom Kamenice. Predvodit će je Limena glazba Lepoglave, a u njoj će, uz vjernike i svećenike, sudjelovati udruge koje djeluju na području Župe Kamenica. Procesija će se zaustaviti kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima gdje će se okupljeni vjernici molitvom prisjetiti Tome Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

U susret Bartolovu Župa Kamenica organizira dvodnevnu duhovnu obnovu koja počinje danas (22. klovoza) u 18 sati i nastavlja se sutra u isto vrijeme. Predvoditi će je vlč. Josip Krčmar i karizmatik vlč. Dražen Radigović.

 

All rights reserved Lepoglava.net