Čet04062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva Biskupi Puljić, Mrzljak i Komarica u Lepoglavi

Biskupi Puljić, Mrzljak i Komarica u Lepoglavi

biskupi1

Generacija maturanata Nadbiskupske klasične gimnazije, koji su svoje školovanje započeli 1961., a maturirali 1965. godine, okupila se iz raznih krajeva u Lepoglavi u utorak 21. kolovoza. Zagrljaj, srdačan pozdrav te prepričavanje i prisjećanje anegdota iz mladosti obilježili su ovaj susret generacije. Pedesetak od stotinjak “učenika“ okupilo se kod župne kuće u Lepoglavi gdje je domaćin bio župnik preč. Andrija Kišićek.

Ovome svečanome skupu pridružio se i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji je dočekao i pozdravio vrhbosanskoga nadbiskupa kardinala Vinka Puljića te banjalučkoga biskupa mons. Franju Komaricu - obojicu iz navedene generacije koja se već dugi niz godina okuplja jednom godišnje.

Na samome početku “maturantima“ se obratio i sadašnji ravnatelj Nadbiskupske klasične gimnazije mr. Marijan Franjčić. Na svečanom ručku sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. Nakon ručka svi zajedno uputili su se prema Kaznionici u Lepoglavi gdje ih je dočekao ravnatelj Miljenko Mavrin koji je prisutne upoznao s radom i ustrojstvom Kaznionice.

Nakon kratkih informacija o kaznionici ravnatelj je proveo generaciju do ćelije gdje je bio zatvoren i svoje mučeništvo podnio naš blaženik kardinal Alojzije Stepinac. Na mjestu, gdje je blaženik slavio svetu misu, kardinal Vinko predvodio je molitvu za našega blaženika.