Čet23092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo

Društvo

TRADICIJA Prikazom izrade Mlinčenog kolača započela zaštita njegove izvornosti


Pored lepoglavske čipke s prestižnim statusom zaštićenog dobra s UNESCO-ve liste nematerijalnih kulturnih dobara čovječanstva ili vještine izrade predmeta od rogoza, ražene slame, suhog kukuruznog lišća i komušine, kojem je dodijeljen status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, postoje i drugi proizvodi jedinstveni upravo za lepoglavski kraj, a za koje postoji interes da ih se zaštiti kao izvorne. Jedan od njih je Mlinčeni kolač koji se kroz povijest često blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima.

Opširnije...

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Pješačenjem obilježili Olimpijski dan


OŠ Ante Starčevića obilježila je 10. rujna Olimpijski dan. Dan koji promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima obilježen je, kao i prethodnih godina, pješačenjem.

Opširnije...

NUM Traže se zainteresirani za sudjelovanje na projektu u Poljskoj


Nezavisna udruga mladih traži osam sudionika za razmjenu mladih "Youth for active democracy" s fokusom na temu demokracije, a koja će se od 8. do 14. listopada održati u Krakovu u Poljskoj.

Opširnije...

PLES NA OTVORENOM Numovci organizirali zanimljivo plesno druženje


Na košarkaškom igralištu u gradskom parku u Lepoglavi u predvečerje 3. rujna nije se igrala košarka već se plesalo. Naime, Nezavisna udruga mladih organizirala je "Ples na otvorenom", aktivnost koja okupilo 25 plesača koji su pod stručnim vodstvom iz Plesnog kluba Ivančica uvježbali i otplesali zanimljivu koreografiju na pjesmu „Bad Habits“ Ed Sheerana.

Opširnije...

POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA Na području Grada Lepoglave u školu krenulo 540 osnovnoškolaca


Počela je nova školska godina. Na području Grada Lepoglave u školske je klupe 6. rujna, uz poštivanje epidemioloških mjera, sjelo 540 osnovnoškolaca od kojih 57 prvašića.

Opširnije...

70 GODINA DVD-a VIŠNJICA Proslavili sedam desetljeća djelovanja, blagoslovljeno novo navalno vozilo višnjičkih vatrogasaca


Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica prigodnom je svečanošću obilježilo 70 godina od osnutka. Sedam desetljeća postojanja i djelovanja Društva višnjički su vatrogasci proslavili zajedno s brojnim gostima. Uz brojne kolege vatrogasce iz vatrogasnih društava iz okolice i Republike Slovenije, svečanost su uveličali i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Janko Crkvenik, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Loška dolina Janez Komidar.

Opširnije...

SKUPŠTINA UPŠ KESTEN Investicije od šest milijuna kuna


Gotovo polovica površine područja Grada Lepoglave prekriveno je šumom. Veći dio šumskih površina u vlasništvu je privatnih šumovlasnika. Njih 131 udruženo je u Udrugu privatnih šumovlasnika Kesten koja je protekle subote održala redovitu Izborno – izvještajnu Skupštinu.

Opširnije...

NAJAVA Dođite zaplesati na otvorenom


Nezavisna udruga mladih, u suradnji s Plesnim klubom „Ivančica“ iz Ivanca, organizira novu aktivnost - Ples na otvorenom. Plesat će se 3. rujna na košarkaškom igralištu u gradskom parku u Lepoglavi od 17 do 18:30 sati. U tom će periodu biti održana plesna radionica koju će voditi trenerica s višegodišnjim iskustvom treniranja mladih i nastupa na brojnim plesnim natjecanjima međunarodne plesne organizacije DanceStar ESDU. 

Opširnije...

BARTOLOVO U KAMENICI (FOTO) Proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika kameničke župe


U Kamenici je 24. kolovoza proslavljen blagdan svetog Bartola apostola, nebeskog zaštitnika kameničke župe.

Opširnije...