Čet06052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Crna kronika Crna kronika Policija AKTUALNO Policija će u cilju sprječavanja okupljanja građana i širenja koronavirusa nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati paleći vuzemnice

AKTUALNO Policija će u cilju sprječavanja okupljanja građana i širenja koronavirusa nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati paleći vuzemnice


Iz Policijske uprave Varaždinske skreću pozornost na Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te napominju da će policijski službenici, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati. Pozornost će pri tom usmjeriti i na lokacije na kojima bi se građani mogli okupiti paleći vuzemnice.

Naime, iz PU varaždinske ističu da je na području cijele Varaždinske županije uočeno pripremanje uskrsnih krijesova – vuzemnica, čije bi paljenje bio povod za okupljanje građana, a što je suprotno preporukama uputama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Pri tom napominju da će policijski službenici u cilju sprječavanja širenja spomenute bolesti, nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati.

Iz PU varaždinske podsjećaju na preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani iz svojih domova izlaze samo ako je to nužno. Pri tom pozivaju građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka. Posebno upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće. U slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.