Pon26072021

Posljednje izmjene11:17:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Crna kronika Crna kronika Policija Policijski rezultati Martinjskog vikenda

Policijski rezultati Martinjskog vikenda

Iz Policijske uprave Varaždinske stiglo je priopćenje o akciji "Alkohol" koja se s ciljem zaticanja i isključivanja iz prometa osoba pod utjecajem alkohola i opojnih droga provodila u Zagorskoj novoj godini, Martinjskoj noći.

Djelatnici PU varaždinske i nadležnih policijskih postaja u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu, te Postaje prometne policije u Varaždinu tako su utvrdili 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja stručnog pregleda uzimanja krvi i urina, te 51 ostali prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola u iznosu od 3.39 g/kg utvrđena je u mjestu Selnik dok je najzanimljiviji slučaj bio u Cvetlinu gdje je u podne 11.11., na samo Martinje zaustavljen 43-ogodišnjak koji je pod utjecajem alkohola (2.39 g/kg) vozio četverocikl.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola, te vozači koji su odbili alkotestiranje isključeni su iz prometa, dok su dva vozača, za koje je postojala opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, zadržana u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.